понеділок, 19 лютого 2024 р.

Далеко-далеко...

Десь в хмарних системних чи й стратегічних виріях, глобальних чи й сенсобудівних чи й... Ну, не знаю, от послухайте: 


Ну є і зауваження.
  1. Коли ми кажемо, що авто не їде, то ясно, що або нема бензину - або водій забув ключі вдома і не може втрапити в салон. А коли ганять демократію, то забувають позначити, що не вона як принцип чи інститут не працює, а ми не вміємо її включати, заливати бензин і їхати кудись осмислено. Іншими словами, просто в нас нема громадян, організованих в партії. Це ж просто? Ну у порівнянні з усіма тими системно-геостратегічними питаннями, що були згадані в розмові.

  2. Аби пан Сергій не казав весь час "ми" - що про Русь чи Гетьманщину, що про вступ до НАТО чи стратегію де- чи ре-індустріалізації, то було б ясніше, що і як.
    Як йдеться про державу Україна, то тут демократія дає таку послідовність: спочатку партія (чи кандидат в Президенти) дають програму, потім виборець дає мандат на реалізацію. То питання в тому, що нема партії, нема наукового центру в неї, відтак нема притомної програми. Машина демократії не їде.

    А розмови такого штибу - хоч я розтиражую в Академіях третього віку - вони саме для наукового центру партії. Щоб втілитись в програму, що має шанс на реалізацію. А як телешоу... Було колись "Філософи у мікрофона". Чи не філософи, а "міжнародники". Вони пояснювали, чому всім має бути ясно, що ЦК керує правильно. Зараз наші автори пояснили, чому наша влада діє неправильно, але результат який? Влада почує? Ми тут коменти поставимо? Ну... 

  3. Про книжку. Дуже прошу шановних учасників розмови - пана Юрія і пана Сергія, а також тих, хто буде читати і відчуває себе в курсі справи, допомогти залучити науковців до читання Аджемоглу.

  4. УП я перестав читати колись дуже-дуже давно. Я був страшенно обурений тим, що проект Гонгадзе запровадив цензуру в коментах. Ну, знаєте, романтика Перебудови, Рух, Чорновіл...

  5. Може ще щось згадаю, поговоримо з народом, що там накоментував...
Аж ось:


Видалено... Прикро, звісно, посилання важливі. Ну а про свободу слова вже і не кажу. Така вона в Україні. Сказано ж "не працює". Але в даному випадку є відповідальні за це маленьке антидемократичне діло. Вчинок.

Протягом тижня накопичилось 55 переглядів, хтось поставив лайк, але ніхто нічого не сказав.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Будь ласка, не вагайтесь, Ваша думка важлива.