вівторок, 21 вересня 2021 р.

Вінниця: Рада Поважних.

Про це тут. І ще докладніше тут. Але як кому ліньки ходити на посилання, то ми текст подаємо і в себе. Ну дуже цікавий досвід.


У Вінниці створили Раду Поважних при міському голові

До складу нового дорадчо-консультативного органу увійшли 16 вінничан, які працюватимуть на громадських засадах.

У Вінниці створили Раду Поважних при міському голові. До складу нового дорадчо-консультативного органу увійшли 16 вінничан, які працюватимуть на громадських засадах. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на пресслужбу Вінницької міської ради.

У складі Ради Поважних – колишні працівники органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, підприємств та установ, депутати, відомі вінничани, досвідчені працівники різних галузей. 

Головою дорадчого органу обрали першого заступника голови правління ПАТ "Страхова компанія "Місто" Івана Михайлюка, заслуженого працівника сфери послуг України, заступником голови – Валентину Кичак, голову громадської організації "Вінницька обласна рада жінок України", члена Президії й керівника секретаріату Громадської ради при Вінницькій обласній раді 8 скликання, і Віталія Ковальчука – заступника директора з технічних питань енергопостачальної компанії Поділля в м. Вінниці, заслуженого енергетика України.

Крім них у складі громадської ради: 

Тамара Артем'єва - журналістка, поетеса, письменниця; 

Лідія Балаканова – заступниця голови обласної організації ветеранів України, голова волонтерського центру "Пенсіонер"; 

Галина Бачинська - директорка Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Вінниці; 

Галина Боднар – директорка міського комунального підприємства "Кінотеатр "Родина", заслужений працівник культури України; 

Юрій Бурєнніков – професор, академік транспортної академії, заслужений працівник освіти України; 

Микола Колесник – голова федерації профспілок Вінницької області, член виконавчого комітету Вінницької міської ради; 

Клавдія Маліцька – методист з навчальних дисциплін КУ "Міський методичний кабінет"; 

Валерій Мальченко - начальник МКП "УК "Житло-Гарант"; 

Анатолій Панчук - керівник ГО "Час активного життя", 

Ганна Плотицька - організаторка культурно-дозвільної діяльності відділення денного перебування Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Вінниці; 

Любов Семенюк - директорка ПрАТ "Вінницька харчосмакова фабрика", член ради підприємців при вінницькому міському голові; 

Наталія Соколова - президент клубу книголюбів "Імпульс"; 

Галина Черешнюк - старший викладач кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров'я ВНМУ ім. М.І. Пирогова, радник міського голови, заслужений лікар України.

Нагадаємо, у Вінниці почав діяти Центр освіти дорослих.

Оксана Дмитрук
Журналіст регіональної редакції Depo.Вінниця.

---

Продовження історії на сторінці вінницької Академії третього віку. Так, у відповідній групі (там і Положення можна побачити). Втім, зрозуміло, не можна не звернути увагу на низький рівень охоплення складу ради сучасними комунікаційними технологіями. З керівної ланки у Фейсбуці тільки 33%, з числа членів - тільки п'ятеро, натомість вісім поза сучасним інформаційним простором. Треба навчатись? Та звісно, ну хіба треба тут ще щось казати, агітувати, пояснювати? Я замість цього придумав план кампанії. Чи ескіз навчального проекту. От дивіться: 

1. Віталій Ковальчук

Валентина Кичак формує групу командос з чиса офейсбучених членів ради, вони радяться, планують акцію і потім приступають до пана Віталія з метою завести його у Фейсбук. Ну, гуртом же краще, ефективніше, можна сподіватись позитивного ефекту. Набато більшого у порівнянні з тим, що мав би, як пані Валентина одноосібно (або, скажімо, хтось сторонній) взялась за цю справу. Зрештою, відповідальність за поточний стан питання несуть не тільки ті, що "не вміють". Ну, вони ж і не знають, про що йдеться. А колеги, що вже в Фейсбуці і кристуються ним для вирішення своїх справ - чого ж вони не навчили своїх товаришів, чого не допомогли їм? Не подумали про це? То тепер можуть виправитись.

2. Іван Михайлюк

Після того, як пан Віталій пристане до кола цивілізованих і просунутих вінничан інформаціійної доби, наступна мета, звісно, голова. Знов-таки, не будемо витрачати час на балачки, всі люди дорослі, дехто, навіть, дуже, то всі все розуміють. Але байку розкажу.

3. Члени ради

Тут проблем не буде. Як тільки члени дізнаються про приклад керівництва, процес піде автоматично. Ні? Ну тоді треба буде подумати, що ж робити з тими, що так вперто пасуть задніх.

4. Пенсіонер

Ні, ні, не член ради, а просто пенсіонер. Він теж може взяти участь у процесі. Більше того, вся ця музика йому і адресована, мовляв, прокидайтесь, шановні. Чи поважні. Стільки роботи є, саме роботи, не пустих розмов про недолугих політиків, а конкретних справ у розбудові нового життя - і всі почнаються саме з навчання. Згодні?

А коли члени Ради почнуть додаватись до Фейсбуку, то ми їх нові акаунти тут будемо показувати, вітати і вручати цінні подарунки. А як же, від спонсора. Айфон? Ні, не Айфон, побачите...




Немає коментарів:

Дописати коментар

Будь ласка, не вагайтесь, Ваша думка важлива.