вівторок, 21 грудня 2021 р.

Ігор Щупак

Продовжуємо читати збірку.


Не буду переповідати чи ділитись враженнями від тексту пана Ігоря, натомість в мене є для нього досить несподівана і ще доволі невиразна пропозиція. Яка базаується на такому твердженні: які б концепції чи інтелектуальні конструкти у галузі культури, історії, філософії не будували фахівці, для патріотичного чи громадянсько активного широкого загалу завжди акутуальним є завдання знайомства з першоджерелами. Ну і далі, що сучасні засоби Інтернету роблять це завдання абсолютно відмінним від того, про що йшлося раніше, а відтак вимагають від тих, хто розуміє важливість такої роботи, пошуку нових форматів.

Тепер, будь ласка, погляньте (разом з паном Ігорем, я сподіваюсь) на цей перелік відомих імен: Андрей Шептицький, Лев Троцький, Степан Бандера, Голда Меїр. Звернули увагу, що при кожному імені є посилання? А подивились?

Як залучити до читання цих авторів, скажімо, запорізьких пенсіонерів? Можна дніпровських. І от, бажано б було, щоб за участі студентів чи старшокласників. А вчителі історії? А доценти? Ну, не знаю, може, придумаємо разом?

Ну от, тепер ходімо в гості до пана Ігоря.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Будь ласка, не вагайтесь, Ваша думка важлива.